Good to know

A te casatori, a avea copii, a te muta intr-un alt oras sunt evenimente pozitive. A-ti pierde locul de munca, a-ti pierde partenerul de viata, a avea un accident sunt evenimente negative. Daca te-as intreba ce au ele in comun, probabil ai raspunde ca nimic. Ba chiar ai putea afirma ca sunt diametral opuse. Think again!

Ele au in centrul lor PIERDEREA.

In cazul evenimentelor negative pierderea este evidenta. In cazul celor pozitive lucrurile stau in felul urmator: atunci cand te casatoresti pierzi libertatea de alegere, atunci cand ti se naste un copil pierzi libertatea de adult, atunci cand te muti in alt oras iti poti pierde prietenii sau locurile in care iti placea sa mergi. Pierderea te intristeaza si, avand un fond vulnerabil, depresia se declanseaza. Citit in limbaj psihologic, circumstanta pozitiva reprezinta un trigger pentru tulburarea depresiva.

Aceste idei ii apartin lui George Brown, un profesor englez, creator al domeniului LIFE EVENTS RESEARCH (a studiat impactul si rolul jucat de circumstantele de viata asupra declansarii depresiei) care ne ajuta sa intelegem mai bine lumea in care traim. Da, de exemplu, poti aduce pe lume un copil pe care ti l-ai dorit si sa te simti deprimata. De necrezut, dar nu si de negestionat. Din clipa in care stii ca si evenimentele pozitive au acest efect, poti sa actionezi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s