Despre mine

Sunt psiholog (am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti), terapeut (cu formare in consiliere) si de mai bine de sase ani lucrez cu persoane cu vulnerabilitati.

In tot acest timp am fost preocupata de intrebarea: “Ce diferenta semnificativa pot face eu in viata lor?” Cand o asemenea intrebare iti straruie in minte, raportarea la ceea ce faci se schimba cu 180 de grade. Accentul cade pe calitate si nu pe atributiuni, pe implicare si nu pe obligatie, pe perseverenta și indrazneala, nu pe delasare sau multumit cu putin. Astfel, misiunea mea personala a fost sa dau mai departe o serie de cunostinte pe care eu le-am testat si care s-au dovedit utile. Intre timp, a da mai departe a devenit un fel de a fi.

Cred ca o viata traita la intamplare nu are cum sa te implineasca. Obiectivele mici si intermediare sunt cele care iti pregatesc traseul pentru scopul ultim. De aceea mi-am propus sa pun la dispozitia persoanelor cu vulnerabilitati depresive o serie de strategii care sa ii ajute in momentele dificile. Ele nu sunt de tipul efectului “salut-la revedere” (efect omniprezent in cadrul sesiunilor de terapie) ci se bazeaza, in primul rand, pe lucrari stiintifice aparute in jurnale de specialitate. Fiind preocupata de excelenta, imi construiesc cunoasterea interactionand (in calitate de cititor) cu minti luminate care au adus un plus de valoare lumii in care traim.

De multa vreme sunt prietena intima cu miscarea. Ne intalnim in fiecare zi indiferent de luna, de anotimp sau de stare. Pot spune ca a devenit cafeaua mea de dimineata.